Zaštita osobnih podataka

Svimea se zalaže za zaštitu osobnih podataka korisnika web stranice www.svimea.com (“web stranica”). Kao takva, ova pravila zaštite osobnih podataka napisana su kako bi vam omogućila da razumijete naše stavove o vašoj privatnosti, kao i kako će se s vašim osobnim podacima postupati prilikom korištenja web stranice. Ova pravila također će vam pružiti podatke tako da budete u mogućnosti dati pristanak za obradu vaših osobnih podataka na eksplicitni i informirani način, tamo gdje je to prikladno.

U principu, sve podatke koje dijelite s nama putem web stranice ili koji su na drugi način prikupljeni putem web stranice, u kontekstu korištenja naših usluga ("Usluge") kako je definirano u odjeljku 3 u nastavku, mi ćemo obrađivati na zakonit, pošten i transparentan način. U tu svrhu, i kako je dalje opisano, uzimamo u obzir međunarodno priznata načela koja uređuju obradu osobnih podataka, kao što su ograničenje svrhe, ograničenje pohrane, minimalizacija podataka, kvaliteta podataka i povjerljivost.

 

1. Upravitelj podataka i službenik za zaštitu podataka

Svimea, kako je navedeno na početku, kontrolor je podataka u vezi s obradom osobnih podataka koja se provodi putem web stranice.

Da biste stupili u kontakt s službenikom za zaštitu podataka, molimo vas kontaktirajte na info@svimea.com.

 

2. Osobni podaci koji se obrađuju

Kada koristite web stranicu, mi ćemo prikupljati i obrađivati podatke koji se tiču vas (kao pojedinca) što vam omogućava da se identificirate sami ili zajedno s ostalim prikupljenim podacima. Također možemo prikupljati i obrađivati podatke o drugim osobama na isti način, ako ih odlučite učiniti dostupnima.

Ti se podaci mogu klasificirati kao "Osobni podaci" i može ih prikupljati Svimea ili kad ih odlučite učiniti dostupnima (npr. kada se pretplatite na newsletter ili sudjelujete u natjecanju) ili jednostavno analizirajući vaše ponašanje na web stranici.

Osobni podaci koje Svimea može obraditi putem web stranice su sljedeći:

 

a. Ime, kontakt podaci i ostali osobni podaci

U raznim dijelovima web stranice - uključujući, posebno, ako odlučite otvoriti korisnički račun - od vas će se tražiti da pošaljete podatke kao što su vaše ime, telefon / mobilni brojevi, email adresa, datum rođenja, država prebivališta, adrese itd. Prilikom pretplate ili prijave za primanje usluga od vas će se možda tražiti da navedete željeni način plaćanja - PayPal, bankovni transfer ili kreditnu karticu.

Pored toga, kad god sudjelujete u anketama i ostalim promotivnim aktivnostima koje su dostupne na web stranici, kao i kad god komunicirate s Svimea-om preko podataka za kontakt koji se pružaju na web stranici ili sa službom za korisnike, Svimea može prikupljati dodatne podatke koje odaberete pružiti.

 

b. Prijave za posao

Kada se prijavite za radno mjesto u Svimea na web stranici, od vas će se tražiti i da navedete različite vrste osobnih podataka, uključujući profesionalne podatke (npr. životopis, popratno pismo, profesionalnu kvalifikaciju, očekivanja kandidata i željeno radno mjesto, dostupnost za početak, URL-ovi itd.) Osobne podatke koje ćete u tu svrhu dostaviti obradit će Svimea u skladu s objavljenim pravilima o privatnosti.

 

c. Posebne kategorije osobnih podataka

Određena područja web stranice (kao što je poruka prodavaču ili obrazac za kontakt) uključuju prazna tekstualna polja u kojima možete pružiti Svimea-i neke podatke ili potrebe koje možete koristiti za komuniciranje osobnih podataka.

Ako su ta polja potpuno prazna, možete ih koristiti za otkrivanje (nenamjerno ili ne) osjetljivijih kategorija osobnih podataka, poput podataka koji otkrivaju vaše rasno ili etničko podrijetlo, politička mišljenja, vjerska ili filozofska uvjerenja ili članstvo u sindikatu. Sadržaj koji prenosite u ova polja može također (nenamjerno ili ne) sadržavati i druge vrste osjetljivih podataka koje se odnose na vas, poput vaših genetskih podataka, biometrijskih podataka ili podataka koji se odnose na vaše zdravlje, seksualni život ili seksualnu orijentaciju.

Svimea traži da na web stranici ne otkrivate nikakve osjetljive osobne podatke, osim ako smatrate da je to prijeko potrebno. Budući da ove informacije pružate potpuno neobavezno, imajte na umu da Svimea treba vašu izričitu suglasnost za obradu ovih vrsta osobnih podataka. Svimea naglašava važnost davanja izričite suglasnosti za obradu ove vrste osobnih podataka ako ipak odlučite dijeliti ih.

 

d. Osobni podaci drugih osoba

Kao što je spomenuto u prethodnom odjeljku, određena područja web stranice uključuju prazna tekstualna polja u koja možete pisati poruke. Te poruke mogu (nenamjerno ili ne) sadržavati osobne podatke koji se odnose na druge osobe.

U bilo kojoj situaciji u kojoj se odlučite dijeliti osobne podatke povezane s drugim osobama, smatrat ćete se neovisnim upraviteljem podataka u vezi s tim osobnim podacima i morate preuzeti sve zakonske obveze i odgovornosti. To između ostalog znači da Svimea-i morate u cijelosti nadoknaditi bilo kakve žalbe, zahtjeve ili zahtjeve za naknadom štete koji mogu nastati obradom ovih osobnih podataka, a koje donose treće strane čije podatke dajete putem web stranice.

Budući da Svimea ne prikuplja ove podatke izravno od tih trećih strana (već ih prikuplja, posredno, od vas), morate biti sigurni da imate suglasnost tih trećih strana prije nego što Svimea-i date bilo kakve podatke u vezi s njima; ako ne, onda morate biti sigurni da postoje neki drugi odgovarajući razlozi na koje se možete zakonito osloniti dajući Svimea-i ove podatke.

 

e. Pregledavanje podataka

Rad web stranice, kao što je uobičajeno za bilo koju web stranicu na internetu, uključuje upotrebu računalnih sustava i softverskih postupaka, koji prikupljaju informacije o korisnicima web stranice kao dio njihovog rutinskog rada. Iako Svimea ne prikuplja ove podatke kako bi ih povezao s određenim korisnicima, još uvijek je moguće identificirati te korisnike bilo izravno putem tih podataka, bilo korištenjem drugih prikupljenih podataka - kao takvi, ti se podaci također moraju smatrati osobnim podacima.

Ovi podaci uključuju nekoliko parametara koji se odnose na vaš operativni sustav i IT okruženje, uključujući vašu IP adresu, lokaciju (zemlju), nazive domene vašeg računala, URI (jedinstveni identifikator resursa) adrese resursa koje tražite na web stranici, vrijeme upućenih zahtjeva, metoda koja se koristi za podnošenje zahtjeva poslužitelju, dimenzije datoteke dobivene kao odgovor na zahtjev, brojčani kod koji pokazuje status odgovora koji je poslao poslužitelj (uspješan, pogreška itd.) i tako dalje.

Ti se podaci upotrebljavaju za prikupljanje statističkih podataka o korištenju web stranice, kao i za osiguravanje njenog ispravnog rada i identificiranje grešaka i / ili zlouporabe web stranice. Osim ove posljednje svrhe, ovi podaci ne traju duže od 7 radnih dana.

 

f. Kolačići

Relevantne informacije o korištenju kolačića dostupne su u pravilima o kolačićima.

 

3. Svrhe obrade podataka

Svimea koristi vaše osobne podatke prikupljene putem web stranice u sljedeće svrhe:

- Da bismo potvrdili vaš identitet i pomogli vam, u slučaju da izgubite ili zaboravite svoje podatke za prijavu / lozinku za bilo koju od usluga registracije Svimea, kako bismo vam omogućili da pregledate povijest kupovine, održavate registrirani korisnički profil, da vam pošaljemo Svimea newsletter na koji ste se prijavili i koji sadrži samo informativni materijal kako bismo vam poslali sve podatke koje ste izričito zatražili; za dovršetak narudžbe i dostavu proizvoda koje možete kupiti na web mjestu, kako bi vam omogućili da zatražite cijenu ili bilo kakve informacije koje možete tražiti, da pronađete trgovca pored vas i da pružite bilo koje druge usluge koje možete zatražiti (“Pružanje usluga”);

- Za buduće svrhe marketinga, promocije i promidžbe, uključujući provođenje izravnog marketinga, istraživanje tržišta i ankete, putem emaila, SMS-a, telefona, bannera, trenutne poruke, putem operatera, tradicionalne pošte, putem službenih društvenih medija Svimea stranice, koje se tiču proizvoda i usluga Svimea-e, kao i proizvoda odabranih trećih strana (“Marketing”);

- Za buduće svrhe marketinga, promocije i promidžbe slanjem direktne marketinške komunikacije putem emaila u vezi s proizvodima i uslugama sličnim onima koje ste kupili ili zatražili upotrebom web stranice ("Soft Spam");

- Da biste stvorili profil sebe kao korisnika web stranice, korištenjem kolačića za profiliranje i prikupljanjem i analizom podataka o preferencijama koje odaberete i izborima koje napravite na web stranici, kao i vašim općim aktivnostima na web stranici. Ovaj će se profil koristiti za pružanje informacija o drugim web stranicama / uslugama za koje Svimea vjeruje da bi vas mogli zanimati, te za prikaz informacija i reklama koje bi mogle biti relevantne za vas i vaše interese. Svi algoritmi koji su uključeni u ovu obradu redovno se testiraju kako bi se osigurala poštenost i kontrola pristranosti obrade (“Profiliranje”);

- Za poštivanje zakona koji nameću Svimea-i prikupljanje i / ili daljnju obradu određenih vrsta osobnih podataka (“Usklađenost”);

- Za sprječavanje i otkrivanje svake zloupotrebe web stranice ili bilo kakvih lažnih aktivnosti koje se provode putem web stranice (“Zlouporaba/Prijevara”).

 

4. Razlozi za obradu i obvezna / diskrecijska priroda obrade

Obrada u tu svrhu temelji se na vašem pristanku prikupljenom pomoću kolačića banera i / ili s određenim kvačicom. Nije obvezno davati Svimea-i pristanak na korištenje vaših osobnih podataka u tu svrhu i nećete pretrpjeti nikakvu posljedicu ako ne odlučite (osim što nećete imati koristi od veće personalizacije vašeg korisničkog iskustva u vezi s Web stranica). Svaka dana suglasnost također se može povući u kasnijoj fazi (za više informacija pogledajte odjeljak 8).zakonske osnove Svimea-e za obradu vaših osobnih podataka, prema svrhama navedenim u odjeljku 3, su sljedeće:

 

- Pružanje usluge: obrada u ove svrhe potrebna je za pružanje usluga i, stoga, je nužna za izvršavanje ugovora s vama. Nije obavezno da Svimea-i date svoje osobne podatke u ove svrhe; međutim, ako to ne učinite, Svimea neće vam moći pružiti nikakve usluge.

- Marketing: obrada u ove svrhe temelji se na vašem pristanku. Nije obvezno davati pristanak Svimea-i za upotrebu vaših osobnih podataka u ove svrhe, i nećete pretrpjeti nikakve posljedice ako ga ne želite dati (osim što nećete moći primati daljnje marketinške komunikacije od Svimea-e). Svaka dana suglasnost također se može povući u kasnijoj fazi (za više informacija pogledajte odjeljak 8).

- Soft Spam: obrada u tu svrhu temelji se na interesu Svimea-e da vam pošalje izravnu marketinšku komunikaciju putem emaila u vezi s proizvodima i uslugama sličnim onima koje ste kupili korištenjem web stranice. Možete blokirati ove komunikacije i nećete pretrpjeti nikakve posljedice ako to učinite (osim što nećete moći primati daljnje komunikacije od Svimea-e) protiveći se vezom na dnu svih takvih komunikacija.

- Profiliranje: obrada u tu svrhu temelji se na vašem pristanku prikupljenom pomoću kolačića banera i / ili s određenim kvačicom. Nije obvezno davati Svimea-i pristanak na korištenje vaših osobnih podataka u tu svrhu i nećete pretrpjeti nikakvu posljedicu ako ne odlučite (osim što nećete imati koristi od veće personalizacije vašeg korisničkog iskustva u vezi s web stranicom). Svaka dana suglasnost također se može povući u kasnijoj fazi (za više informacija pogledajte odjeljak 8).

- Usklađenost : obrada u tu svrhu je potrebna da Svimea ispuni svoje zakonske obveze. Kad pružite bilo koje osobne podatke Svimea-i, on ih mora obraditi u skladu sa zakonima koji se na njega primjenjuju, a koji mogu uključivati čuvanje i izvještavanje vaših osobnih podataka službenim tijelima radi usklađenosti s poreznim, carinskim ili drugim zakonskim obvezama.

- Zlouporaba/Prijevara: Informacije prikupljene u tu svrhu koriste se isključivo za sprečavanje i otkrivanje lažnih aktivnosti ili zlouporabe web stranice (u potencijalno kriminalne svrhe).

 

5. Primatelji osobnih podataka

Vaši osobni podaci mogu se dijeliti sa sljedećim popisom osoba / entiteta (“Primatelji”):

 

- Osobe, udruge ili profesionalne tvrtke koje pružaju Svimea-i savjete i savjetovanja u vezi s računovodstvenim, administrativnim, pravnim, poreznim, financijskim i pitanjima prikupljanja duga koji se odnose na pružanje usluga i koji obično djeluju kao obrađivači podataka u ime Svimea-e;

- Entiteti angažirani za pružanje usluga (npr. kurirske usluge, pružatelji usluga hostinga ili pružatelji platforme za e-poštu);

- Osobe ovlaštene za tehničko održavanje (uključujući održavanje mrežne opreme i elektroničkih komunikacijskih mreža);

- Osobe ovlaštene od Svimea-e za obradu osobnih podataka potrebnih za obavljanje aktivnosti strogo vezanih za pružanje usluga, koje su preuzele obvezu povjerljivosti ili podliježu odgovarajućoj zakonskoj obavezi o povjerljivosti (npr., zaposlenici Svimea-e);

- Druge tvrtke unutar Svimea grupe za interne administrativne svrhe, uključujući obradu osobnih podataka klijenata ili zaposlenika; i

- Javni entiteti, tijela ili vlasti kojima se vaši osobni podaci mogu dati u skladu s primjenjivim zakonom ili obvezujućim nalozima tih entiteta, tijela ili vlasti;

 

6. Prijenos osobnih podataka

Uzimajući u obzir prisustvo Svimea-e u svijetu i poslovne operacije, vaši se osobni podaci mogu prenijeti primateljima koji se nalaze u nekoliko različitih zemalja. Svimea provodi odgovarajuće zaštitne mjere kako bi osigurao zakonitost i sigurnost ovih prijenosa osobnih podataka, poput oslanjanja na odluke o adekvatnosti Europske komisije, standardnih klauzula o zaštiti podataka koje je usvojila Europska komisija ili drugih zaštitnih mjera ili uvjeta koji se smatraju odgovarajućim za prijenos pri ruci. Više informacija o ovome dostupno je slanjem pismenog zahtjeva Svimea-i na sljedeću email adresu: info@svimea.com.

 

7. Zadržavanje osobnih podataka

Osobne podatke obrađene za pružanje usluga čuvat će Svimea kroz razdoblje koje se smatra nužno neophodnim za ispunjenje takvih svrha - u svakom slučaju, budući da se ti osobni podaci obrađuju za pružanje usluga, Svimea može nastaviti pohranjivati ove osobne podatke za dulje razdoblje, koliko je možda potrebno da bi se zaštitili interesi Svimea-e u vezi sa potencijalnom odgovornošću u vezi s pružanjem usluga.

Osobne podatke obrađene u svrhu marketinga i profiliranja čuvat će Svimea od trenutka kada date pristanak do trenutka kada povučete dani pristanak i obnovite ih u određenim intervalima. Jednom kada se pristanak povuče, osobni podaci se više neće koristiti u te svrhe, iako ih Svimea i dalje može čuvati, posebno ako je potrebno da se zaštite interesi Svimea-e u vezi sa potencijalnom odgovornošću u vezi s ovom obradom.

Osobni podaci obrađeni za soft spam čuvat će se sve dok ne prigovorite na takvu obradu putem veze koja se nalazi na dnu svih takvih komunikacija.

Osobne podatke obrađene za sukladnost čuvat će Svimea u razdoblju koje zahtijeva posebna zakonska obveza ili primjenjivi zakon.

Osobne podatke obrađene za sprečavanje zlouporabe / prevare Svimea će čuvati onoliko dugo koliko je strogo potrebno da ispune svrhe u koje su prikupljeni.

 

8. Prava subjekata podataka

U skladu s pravilima, vi kao subjekt podataka imate pravo u bilo kojem trenutku ostvarivati sljedeća prava prije Svimea-e:

 

- Pristupiti svojim osobnim podacima koje obrađuje Svimea (i / ili kopiji tih osobnih podataka), kao i podacima o obradi vaših osobnih podataka;

- Ispraviti ili ažurirajti svoje osobne podatke koje obrađuje Svimea, a mogu biti netočni ili nepotpuni;

- Zatražiti brisanje svojih osobnih podataka koje obrađuje Svimea, ako smatrate da je obrada nepotrebna ili na drugi način nezakonita;

- Zatražiti ograničenje obrade vaših osobnih podataka ako smatrate da su osobni podaci koji su obrađeni netočni, nepotrebni ili nezakonito obrađeni ili ako imate prigovor na obradu;

- Iskoristiti svoje pravo na prenosivost: pravo na pribavljanje kopije vaših osobnih podataka danih Svimea-i, u strukturiranom, često korištenom i strojno čitljivom formatu, kao i prijenos tih osobnih podataka drugom kontroloru podataka;

- Prigovoriti na obradu vaših osobnih podataka na temelju relevantnih razloga povezanih s vašom određenom situacijom, za koje smatrate da moraju spriječiti Svimea da obrađuje vaše osobne podatke; ili

- Povući svoj pristanak za obradu (za Marketing i Profiliranje).

Napominjemo da se većina osobnih podataka koje dajete Svimea-i može bilo kada promijeniti, uključujući vaše postavke e-pošte, pristupom, gdje je to primjereno, korisničkom profilu koji možete stvoriti na web stranici.

Kada tražite usluge, možda ste odabrali sredstva komunikacije putem kojih ste željeli da se marketing provodi (tj. faks, telefon, SMS, email, pošta, društveni mediji). Možete povući pristanke za marketing putem različitih komunikacijskih sredstava iz korisničkog profila, ako je primjenjivo, odabirom odgovarajućih opcija. Također možete povući suglasnost za marketing putem emaila ili uložiti prigovor za soft spam odabirom odgovarajuće veze koja se nalazi na dnu svake primljene poruke e-pošte. Isto se odnosi na newsletter Svimea-e koji primate kao uslugu.

Suglasnost za profiliranje putem kolačića može se povući kao što je opisano u odjeljku 2.f ili, ako putem kvačice, ako u bilo kojem trenutku promijenite postavke korisničkog profila koje možete stvoriti na web stranici

Osim gore navedenih sredstava, svoja gore opisana prava uvijek možete ostvarivati i slanjem pismenog zahtjeva Svimea-i na sljedeću email adresu: info@svimea.com.

U svakom slučaju, napominjemo da kao subjekt podataka imate pravo podnijeti žalbu nadležnim nadzornim tijelima za zaštitu osobnih podataka, ako smatrate da je obrada vaših osobnih podataka provedena putem web stranice nezakonita.

 

9. Izmjene i dopune

Ova pravila o zaštiti osobnih podataka stupila su na snagu 20.05.2020. Svimea zadržava pravo djelomično ili u potpunosti izmijeniti ova pravila ili jednostavno ažurirati njihov sadržaj, kao npr. rezultat izmjena važećeg zakona. Svimea će vas obavijestiti o takvim promjenama čim budu uvedene, a one će biti obvezujuće čim budu objavljene na web stranici. Svimea vas stoga poziva da redovito pratite ova pravila kako biste se upoznali s najnovijom, ažuriranom verzijom te kako biste mogli biti stalno informirani o tome kako Svimea prikuplja i koristi vaše osobne podatke.